Infecție urinară? Află ce e de făcut

thin

06/28/2022


Neplăcută, dar foarte frecventă, cu infecția tractului urinar femeile sunt pur și simplu obligate să se confrunte. Vă oferim sfaturi de specialitate despre ce trebuie să faceți și ce nu trebuie să faceți pentru a vă păstra sănătatea tractului urinar și viața fără probleme.

Mai mult de jumătate dintre femei vor face infecție urinară cel puțin o dată în viață, iar 4 din 10 femei o vor experimenta din nou, în decurs de șase luni – spre deosebire de bărbați. De fapt, femeile sunt de până la 30 de ori mai predispuse la infecții ale tractului urinar decât bărbații. Ți se pare nedrept? Așa este, însă o infecție urinară se poate gestiona. În majoritatea cazurilor, cu siguranță.

Infecție urinară: cauze

O infecție urinară este cauzată de bacteria E. coli care ajunge în tractul urinar. Prin urmare, contrar credinței de modă veche, dar încă populară, nu vei lua bacteria E. coli dacă stai pe o suprafață rece. Frigul ne poate slăbi sistemul imunitar și, astfel, poate contribui la agravarea afecțiunii, dar nu reprezintă cauza unei infecții urinare. Dacă te întrebai de ce continui să faci infecție urinară, trebuie să știi că există câțiva factori care cresc riscul de a o contracta.

  1. Contact sexual frecvent. Ceea ce nu înseamnă că ar trebui să încetezi să faci sex, ci doar că este înțelept să îți iei unele măsuri de precauție atunci când vine vorba despre igienă. Mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău.
  2. Sistem imunitar slăbit. Acest lucru poate avea multe cauze, inclusiv diabetul sau chimioterapia. Chiar dacă nu ai nicio afecțiune medicală, regula generală este să te asiguri că ai grijă de tine în mod corespunzător. Infecția tractului urinar este doar unul dintre motivele pentru care este util să faci acest lucru.
  3. Hidratarea. Sau, mai degrabă, lipsa acesteia. Deoarece urina elimină bacteriile din vezica urinară, consumul de suficiente lichide și, prin urmare, urinarea regulată este un element cheie în prevenirea infecțiilor urinare. E recomandat să nu va abțineți de la a face “pipi”. Serios, pur și simplu, mergeți la toaletă.
  4. Vârsta. Din păcate, femeile aflate la postmenopauză sunt mai predispuse să contracteze o infecție urinară. Motivele sunt prolapsul pelvin, lipsa estrogenului, scăderea numărului de lactobacili din flora vaginală, incidența crescută a bacteriilor care cauzează infecția în jurul uretrei (tubul care transportă urina în afara vezicii urinare) și faptul că femeile mai în vârstă sunt mai des afectate de boli precum diabetul.
  5. Igiena. Atât prea puțină, cât și prea multă. În general, vrei ca zona intimă să fie curată, uscată și atât. În timp ce majoritatea femeilor se preocupa în mod regulat de igienă, este important să subliniem că nici exagerarea, mai ales în cazul utilizării săpunurilor parfumate și/sau agresive, nu este cea mai bună cale de acțiune atunci când încercați să preveniți infecția tractului urinar. Același lucru este valabil și pentru utilizarea spermicidelor ca metodă contraceptivă sau, în general, pentru utilizarea oricărui produs care perturbă microflora vaginală.

Infecție urinară? Ce e de făcut?

Și acum ce facem?

Să analizăm câteva lucruri pe care trebuie să le faci și pe care nu trebuie să le faci pentru a te proteja de infecțiile urinare, fără a renunța la toate distracțiile vieții.

Prevenție infecție urinară sau: ce să NU faci

  1. Nu folosi săpun parfumat pentru a spăla zona vaginală.
  2. Nu aștepta și nu te abține dacă trebuie să faci pipi. Mergi la toaletă cât mai repede posibil.
  3. Nu te opri prea devreme când faci pipi, ci încearcă să îți golești complet vezica urinară.
  4. Nu purta lenjerie de corp sintetică, cum ar fi nailon, și stai departe de pantalonii foarte strâmți. Și vaginul tău are nevoie de spațiu.
  5. Nu bea multe băuturi alcoolice, deoarece acestea îți pot irita vezica urinară.
  6. Nu consuma multe alimente sau băuturi dulci, deoarece zahărul poate încuraja dezvoltarea bacteriilor.

    Prevenție infecție urinară sau: ce e BINE să faci

    1. Șterge-te din față în spate când mergi la toaletă, pentru a evita transferul de bacterii.
    2. Păstrează zona genitală curată și uscată. Bumbacul este prietenul tău aici.
    3. Schimba-ți imediat costumul de baie ud. Cel mai bun motiv pentru a avea două costume de baie drăguțe, nu crezi?
    4. Bea multe lichide, în special apă – astfel încât să urinezi regulat în timpul zilei și să nu îți fie sete.
    5. Spală pielea din jurul vaginului cu apă înainte și după sex. Nu exagera cu săpunul.
    6. Fă pipi cât mai repede posibil după sex.

    Tratament infecție urinară

    De îndată ce observi primele simptome de infecție a tractului urinar sau senzația de arsură la urinare, ia în considerare vizita la medic. Cu toate acestea, dacă te decizi să te ocupi singură de infecție, este important să acționezi rapid și să optezi pentru un tratament pentru infecția tractului urinar.

    Urinal Akut ajută la ameliorarea simptomelor și susține sănătatea tractului urinar datorită combinației unice de merișor, splinuță și vitamina D. Ve fi mulțumită de rezultate – la fel ca 99 % dintre femeile care l-au încercat și care l-ar recomanda prietenilor și familiei. Sau ție.